Uudet lainat vuonna 2016

Uudet lainat vuonna 2016 lainaavat nykypäivänä lukuisat lainapalvelut. Lain uudistuksen myötä kalenterivuonna 2013 pienlainayritykset pakotettiin ottamaan vipeistään ylivoimaisesti pienempää korkosummaa kuin aiemmin. Tämän uudistuksen takia lukuisat pienehköt vippifirmat keskeyttivät palvelunsa ja muut firmat päätyivät uudistamaan lainaehtonsa ja korkoprosenttinsa. Lain uudistuksen tähden ohella aiemmin usein kalliisti arvotetut pikavipit ovat tällä hetkellä aika tavalla halvempia asiakkaille. Muutoksen ohella pikalainojen rahasummat muuttuivat kuitenkin rahamäärältään suuremmiksi, joten esim. jokusen sadan euron luottoa ei normaalisti monetkaan pikavippipalvelut tarjoa jatkossa.

luotto
Pienten lainojen tarjonta loppui lähes kokonaan

Pikavippi haetaan aika usein olosuhteissa, kun käteistä ei ole lähestulkoon lainkaan, eikä käteistä voi saada muistakaan paikoista. Raha myös halutaan ottaa nopeasti tilille. Pienlainoja lainaavat monesti nuoret ja vähävaraiset ihmiset. Pienlainan myöntäminen vaatii tietyn iän vähintään, pysyvän oleskelun Suomessa ja muun sopivuuden pikalainaan. Ennen pikaluoton lainaamista on aiheellista ottaa selville, että luoton on kykenevä tilittämään takaisin määräajassa, jos tällä tavoin lainafirma määrää.

Nopeat lainat ovat synnyttäneet pikavippien yleistymisestä alkaen kiivasta sanan vaihtoa. Asenne kalliisiin pikavippeihin on ollut melkein aina lehdissä kutakuinkin ainoastaan moitiskeleva. Pikaluottojen vaivaton ja pikainen lainaus ovat saaneet aikaan lukuisalle luoton ottajalle hankaluuksia, sillä pienlainoja ei aina ole pystytty tilittämään luotonantajalle eräpäivään mennessä. Maksamattomista pikavipeistä on mahdollisesti saattanut viritä pikaluottokierre, jolloin myöhässä olevia pikaluottoja maksetaan luotonantajalle muilla vipeillä.

Pikalainat vipataan siinä tapauksessa kun käteistä tarvitaan heti

Vipeille on olemassa kumminkin lukuisia ratkaisuja. Näitä ovat esim. vertaislainat, jossa tapauksessa pikalainaa ei tarjoa lainafirma, vaan netin kautta löydettävä henkilö.

Pikalainatuotteita ja kaikenlaisia pikavippejä on fiksua vertailla vähintäänkin korkotasoltaan. Ennen pikaluoton hankkimista on viisasta lukea niin ikään lainan ehdot, huolimatta siitä, että lainavaihtoehto heti aluksi kuulostaisi edulliselta ja tyydyttävältä.

Pikavippi on kohtuullisesti hinnoitettua isompaa lainaa aika lailla hinnakkaampi luottotuote. Jos kuluttaja ei tiedä pystyykö pikalainan suorittamaan eräpäivään mennessä lainafirmalle, asiakkaan kannattaa selvittää onko pikalainafirman lainaehdot pikavipin lyhentämisen suhteen asiallisia. Kun maksuaika ylittyy, eikä pikavippiä kykenekään suorittamaan lainanantajalle, pikavipin korko saattaa kiivetä suureksi. Siinä tapauksessa melko pienikin laina saattaa myöhemmin kiivetä kustannuksiltaan todella isoksi.

Huolimatta siitä, että pikalainat ovatkin tänä päivänä kohtalaisen haluttuja, selvityksen perusteella vain kaksi % vastanneista tohtisi harkita ottavansa rahapulaansa ratkaisun pikalainalla. 4/5 suomalaisista ei ottaisi pikalainaa missään tapauksessa.

Silloin kun luottoa haluaa ottaa, on hyvä hakea luottoa aluksi omasta pankista josta lainan voi saada lähes joka tapauksessa kohtuulisemmalla korkotasolla ja lisäkuluilla kuin muista paikoista. Silloin kun luottoa ei omasta pankista myönnetä, kannattaa verrata eri lainapalvelujen luottojen korkoja yms ja hakea korkotasoltaan sopiva vaihtoehto.

Pieniä luottoja myöntävät tätä nykyä monet rahoitusyritykset. Lain muutoksen myötä vuonna -13 pikavippipalvelut vaadittiin ottamaan pikavipeistään paljon pienimääräisempää korkoa kuin ennen. Tämän uudistuksen vuoksi jotkin epämääräiset lainayritykset lakkauttivat lainapalvelunsa ja muut palvelut päätyivät uudistamaan pienlainaasetuksensa ja korko%:nsa. Lakimuutoksen vuoksi vuoksi aikaisemmin yleisesti hinnakkaasti arvotetut pikavipit ovat tänään aika lailla kohtuuhintaisempia asiakkaille. Uuden lain vuoksi pikaluottojen rahasummat muuttuivat kuitenkin määrältään isommiksi, jolloin vaikkapa 2 sadan lainaa ei ehkä kuitenkaan useatkaan pikalainapalvelut lainaa tulevina aikoina.

Pienlaina haetaan monesti silloin, jos mammonaa ei ole melkein lainkaan, eikä lainaa voi hankkia muista paikoista. Raha myöskin tykätään saada lyhyessä ajassa käyttöön. Pienlainoja lainaavat usein nuoret ja köyhät henkilöt. Pienlainan lainaaminen edellyttää tietyn iän, pitkäkestoisen oleskelemisen täällä ja kelpoisuuden pikalainaan. Ennen pikaluoton ottamista on hyvä tsekata, että pikaluoton on kykenevä maksamaan takaisin määräajassa, jos näin lainoittaja vaatii.

Pikalainat ovat synnyttäneet lainojen yleistymisestä alkaen raivoisaa sanan vaihtoa. Asenne korkeaprosenttisiin pikalainoihin on ollut melkein aina medioissa lähes vain kielteinen. Pikalainojen mutkaton ja pikainen lainaaminen ovat synnyttäneet monelle luoton ottajalle velkaongelmia, sillä luottoja ei aina ole pystytty hoitamaan lainanantajalle määräajassa. Maksamattomista lainoista on voinut tulla pikavippikierre, jossa tapauksessa myöhästyneitä pikaluottoja maksetaan pois toisilla pikavipeillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *